Scrisoare deschisă către oficialii statului român

Sindicaliștii de la Mintia au adresat o scrisoare deschisă către mai mulți factori de decizie de la nivel central, dar și local. Liderii energeticienilor atrag atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă termocentrala, dar și întreg Complexul Energetic Hunedoara.

“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara alături de Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia vă comunică existența unui conflict de muncă spontan, în cadrul termocentralei Mintia pe fondul nemulțumirilor legate de neplata contribuțiilor sociale aferente lunii ianuarie 2018, precum șI lipsa de perspectivă a continuării activității termocentralei Mintia, lucru care va duce la pierderea locurilor de muncă. Având în vedere situația deosebit de gravă solicităm prezența la termocentrala Mintia a prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, președintelui Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu șI a președintelui Camerei Deputaților, domnul Nicolae Liviu Dragnea. Ca urmare a problemelor grave cu care se confruntă termocentrala Mintia vă solicităm ajutorul pentru acordarea unei scheme de sprijin care să acopere diferența dintre prețul obținut din vânzarea de energie de pe piața pentru ziua următoare și prețul de cost al MW produs de termocentrala Mintia. Vă solicitarea oprirea oricăror demersuri legate de viitorul acestei centrale electrice până la discutarea acestora șI cu sindicatele din cadrul termocentralei Mintia”, arată sindicaliștii de la Mintia în adresa remisă factorilor de decizie.

Adresa a fost înaintată către președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, Guvernului României, Ministerului Energiei, Prefecturii Hunedoara, Complexului Energetic Hunedoara și Sucursalei Electrocentrale Deva.

 

Monika BACIU

 

Un comentariu la „Scrisoare deschisă către oficialii statului român

  • 14 martie 2018 la 0:07
    Permalink

    Vad ca pe Directorul Directiei Energie l-au scos din calcul, ca si cum nu ar conta, desi el coordoneaza intreaga activitate pe partea de energie. Pozitia lui e mult mai importanta decat a directorului de la Mintia, fiind seful direct al acestuia. La Mintia nu misca nimeni nimic fara stirea si acordul lui, nici sindicatele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *