Semne de circulație furate și vieți puse în pericol

Semnele de circulație care interziceau accesul spre Parâng au fost furate. Există o zonă periculoasă, iar cei care se aventurează acolo o fac pe priopria răspundere. Consilierul județean PNL, Toma Florian a vrut să știe care e situația drumului.

Ceea ce trebuie verificat este următorul aspect: informațiile care au ajuns la noi, dar pe care nu le-am putut verifica, spuneau că avizul Poliției rutiere era de închidere a circulației de la ora 16 și până la ora 8 dimineața, iar în intervalul 8-16 circulația pe acest drum este deschisă. Dacă circulația este deschisă în acest interval de timp, atunci acest drum ar trebui să intre în faza de deszăpezire, pentru a se putea asigura un acces auto civilizat acolo. Dacă drumul este închis pe toată perioada zilei de la ora 0 la ora 24, atunci obligatoriu vor trebui montate bariere de interzicere a accesului și, sigur, și acele indicatoare care să-i informeze pe conducătorii auto că acel drum este închis până în data de 31 martie, astfel încât să nu-i punem în pericol pe cei care, din teribilism, urcă muntele cu mașina, pe cei care doresc puțină adrenalină”, a spus consilierul județean Toma Florian.

Drumul județean care duce spre stațiunea montană Parâng este în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, iar oficialii instituției au precizat că inclusiv indicatoarele rutiere prin care se interzice accesul pe drum au fost furate. În plus, drumul este închis din 15 noiembrie 2019 și până în 31 martie 2020, potrivit unei hotărâri a Consiliului Județean, hotărâre care este însă ignorată de unii conducători auto care urcă cu mașinile în munte, chiar pe pârtia de schi.

De altfel, s-a luat în discuție și montarea unor bariere, astfel încât să nu se aventureze șoferii pe un drum periculos pe timp de iarnă.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.