Senatul are marţi plen pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021

Senatul se va reuni marţi în plen, de la ora 13.00, pentru a dezbate şi vota proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.

Propunerea legislativă intrată în traseu legislativ precede dezbaterea şi votarea proiectului de lege al bugetului de stat pentru acest an, adoptat luni de către Executiv.

Conform proiectului de act normativ privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe acest an, plafonul soldului bugetului general consolidat exprimat, ca procent în PIB, este în anul 2021 de 7,16%, iar anul viitor de 5,84%.

De asemenea, plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat exprimat ca procent în PIB este de 9,8% în anul 2021 şi de 9,1% în anul 2022.

Plafonul privind datoria publică, potrivit metodologiei UE pentru finalul acestui an este de 52% din PIB.

În plus, plafonul pentru emiterea de garanţii de către Guvern prin Ministerul Finanţelor Publice şi de către unităţile administrativ teritoriale pentru acest an este de 30.000 milioane lei.

Totodată, bugetul general consolidat pentru anul 2021 prevede cheltuieli în valoare de 397.515,3 milioane de lei, dintre care cheltuieli de personal sunt de 109.511,7 milioane de lei.

Senatul este prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.