Șervețele umede, material textile, produse de igienă intimă înfundă canalizarea

Canalizarea este sufocată de tot soiul de deșeuri care nu își au locul acolo. Pretutindeni se întâlnește această problemă, însă, cel mai recent exemplu vine de la Deva. Aici, angajații Apa Prod Deva au avut o acțiune de curățare a rețelei de canalizare din municipiul Deva. Echipe ale Sectorului Canal din cadrul SC APA PROD SA au intervenit pentru decolmatarea mai multor cămine din sistemul de canalizare de pe raza municipiului Deva.

„Au fost verificate și curățate căminele de pe strada Ion Creangă (bl.26), Aleea Crișului (bl. 48) și Aleea Păcii (bl. A5). În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materiale de construcţii, materiale plastice, dar cea mai mare problemă o reprezintă materialele textile (șervețele umede, cârpe), vata medicinală şi produsele de igienă intima.

Zonele unde cetăţenii confundă sistemul de canalizare cu groapa de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie, devenind focare de infecții prin refularea în locuințe și gospodării”, arată Apa Prod Deva.

De altfel, reprezentanții societății de apă și canalizare atrag, din nou atenția, asupra faptului că sistemul de canalizare nu este coș de gunoi.

Monika BACIU

Un comentariu la „Șervețele umede, material textile, produse de igienă intimă înfundă canalizarea

 • 24 noiembrie 2021 la 8:46
  Permalink

  „Pretutindeni se întâlnește această problemă” deși măsurile luate de Apaprod sunt zero,de aceea vor persista până la distrugerea tuturor utilajelor din stațiile de epurare.
  Dintre muncitorii de la lucrare doar unul are echipament de protecție ?
  ITM,somn ușor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.