Serviciu de utilitate publică, scos la licitație cu 80 de milioane de lei

Primăria municipiului Petroșani a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”. Valoarea contractului este estimată la valoarea de 80.124.601,38 lei.

Potrivit anunțului de licitație, cantitatea pentru care a fost calculata valoarea estimată este de 24.230 Gcal/an. Potrivit aceluiași anunț, această cantitate poate fi mai mică în situația în care crește numărul de debranșări de la sistemul centralizat de termoficare. În prezent, mai sunt abonați la sistemul centralizat de termoficare circa 2000 de abonați casnici.

Contractul licitat de administrația publică locală se atribuie pentru o perioada de 5 ani, fără posibilitatea de prelungire. Valoarea estimată, fără TVA, este de 80.124.601,38 lei, din care 38.217.979 lei veniturile totale pentru întreaga perioadă a concesiunii; 31.903.678,38 lei valoarea tuturor bunurilor care sunt puse la dispoziția concesionarului de către entitatea contractantă; iar 10.002.944 lei reprezintă valoarea investițiilor din Studiul de oportunitate.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *