Serviciul Român de Informații sesizat de sindicaliștii de la Mintia

Sindicaliștii de la Mintia au trimis o sesizare la Serviciul Român de Informații. Sindicatul Solidartatea Hunedoara arată în sesizarea transmisă la SRI că statul român încalcă, deliberat, directivele europene. Aplicate, acestea ar putea salva termocentrala.

“Apreciem că, Ministerul Energiei trebuie să urmărească ca punct de referință care poate justifica funcționarea Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. pe  termen nelimitat, Consumul Propriu Tehnologic al rețelelor de transport ale Transelectrica și prin urmare a costurilor aferente acestor pierderi datorate distanțelor mari de la producătorii de energie electrică situați în mare parte în sudul țării, respectiv consumatorii finali situați în nord, nord-vestul României. Eliminarea acestor pierderi se poate face doar prin injecție de putere cât mai aproape de consumatorul final, deci se poate observa că perioada de timp la care se raportează noua structură organizatorică, de tip SIEG, nu urmărește altceva în afara opririi activității de producere a energiei electrice într-o regiune atractivă pentru producătorii aflați în afara țării”, arată Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, în sesizarea trimisă la SRI.

Sindicaliștii solicită Serviciului Român de Informații verificarea “aspectelor prin care se aplică preferențial anumite prevederi europene și obligarea reglementatorilor din domeniu, să transpună complet și corect directivele europene mai sus amintite, ca fiind singurele măsuri legale care pot asigura alimentarea continuă a rețelei”.

Cristian Iștoc mai menționează că la nivel de minister nu se fac demersuri concrete pentru menținerea termocentralei. Sindicaliștii susțin că au inițiat această sesizare pentru “a apăra interesele naționale, în încercarea de a salva de la distrugere, întreg sistemul electroenergetic românesc”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.