Siegfried Mureşan: România va primi 1,4 miliarde euro fonduri nerambursabile, pentru investiţii în domeniul energetic

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat vineri la Antena 3 că România va primi acum 1,4 miliarde euro fonduri nerambursabile pentru investiţii în domeniul energetic, menite să reducă dependenţa energetică de Federaţia Rusă, să ne ajute cu tranziţia spre resurse regenerabile de energie.

„În plus faţă de cele aproximativ 30 de miliarde de euro pe care România le primeşte pentru PNRR, România va primi acum 1,4 miliarde euro fonduri nerambursabile, pentru investiţii în domeniul energetic, menite să reducă dependenţa energetică de Federaţia Rusă, să ne ajute cu tranziţia spre resurse regenerabile de energie. Banii vor putea fi folosiţi pentru modernizarea infrastructurii, pentru a nu mai avea pierderi pe parcurs, la reţelele de termoficare”, a spus eurodeputatul liberal.

„Toate acestea vor reduce factura la energie pentru oameni şi pentru întreprinderi”, a mai precizat Siegfried Mureşan

Despre fondurile din PNRR, europarlamentarul PNL a arătat că avem aproximativ 30 de miliarde de euro care pot fi folosite de asemenea pentru îmbunătăţirea infrastructurii energetice.

Siegfried Mureşan a arătat că această sumă de 1,4 miliarde de eruo, fonduri nerambursabile, ar putea să crească pentru că alte state nu şi-au accesat în totalitate componenta de credite din PNRR-urile lor şi aceşti bani vor reveni la comun, în Europa, pentru investiţii suplimentare în energie, pentru acele state care îşi doresc să facă astfel de investiţii.

„Acolo este vorba de credite, nu de fonduri nerambursabile, însă putem să luăm credite în condiţii foarte bune pentru investiţii adiţionale în energie”, a mai spus Siegfried Mureşan.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *