SĂNĂTATEA, înainte de toate!

Soluții naturale pentru arsurile solare

Cu toţii ştim că prevenţia este cheia împotriva arsurilor cauzate de expunerea la soarele nemilos de vară, însă, uneori, nici crema cu cel mai mare grad de protecţie sau pălăria de soare nu te pot feri de puterea nimicitoare a razelor solare arzătoare.
Odată ce te-ai ars, începe prin a bea cât mai multe lichide, de preferat apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate şi dacă eşti încă “în agonie” din cauza durerilor de nesuportat, îţi propunem câteva soluţii care te pot ajuta să îţi hidratezi pielea în mod natural:
– Untul de cocos este ideal în cazul în care te-ai ars la soare. Acesta hidratează în profunzime pielea şi ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, pentru a reduce nivelul durerii, poţi lua medicamente calmante de tipul Paracetamolului, însă doar medicul este în măsură să îţi prescrie astfel de pastile, în funcţie de nevoi.
– Compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel şi gălbenele fac minuni pentru pielea arsă. La fel şi băile cu apă călduţă în care se adaugă bicarbonat de sodiu.
– Baie cu făină de ovăz – produsele ce conţin făină coloidală de ovăz pot fi găsite în farmacii şi magazine naturiste şi acţionează ca tratament calmant suplimentar, fiind recomandate atât în cazul ameliorării arsurilor solare, cât şi în dermatite, acnee, eczeme etc.
Se adaugă 2 căni de făină de ovăz coloidal la o cadă plină cu apă. Pielea se va simţi eliberată de strânsoarea arsurii şi va fi hidratată instantaneu, astfel încât doar bronzul perfect este cel care vă aminteşte de episodul solar nefericit.
– Vitamina C – în loc să iei aspirină, despre care ai auzit că face bine în caz de dureri, ia câteva suplimente cu vitamina C, sau, şi mai bine, mănâncă multe citrice, cum sunt portocalele, lămâile, grepfrutul, pomelo, mandarinele etc.
Specialiştii recomandă o „cură” de 1.000 de miligrame de vitamina C zilnic, timp de 3 zile, pentru a scăpa de arsuri, dar poate fi aplicată şi local, pe zonele afectate, prin intermediul unguentelor pe bază de vitamina C.
– Aloe vera – are efect răcoritor şi poate fi şi mai răcoritor dacă lăsaţi crema, loţiunea, gelul etc. sau orice produs mai aveţi voi prin casă pe bază de aloe vera la frigider pentru câteva ore.
Această plantă miraculoasă are efect de calmare a pielii datorită nutrienţilor şi antioxi­danţilor pe care îi conţine, astfel că pielea va scăpa de tenta “prăjită” şi tu te vei bucura în continuare de vacanţa de vară fără griji.
Nici iaurtul nu este uitat. Poţi aplica un strat cu iaurt, laşi să acţioneze 15 minute şi clăteşti cu apă rece. Repetă procedura o dată la trei ore.

Contact H MEDICAL CLINIC

Strada Victoriei nr. 14, Hunedoara, cod postal 331057
(in incinta Spitalului Municipal Alexandru Simionescu Hunedoara, lângă secția Pediatrie)

Luni-Vineri: 8:00 – 20:00;  tel: 0354 800 081; e-mail: office@hclinic.ro: www.hclinic.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *