Site-ul Hunedoara Liberă refuză publicarea dreptului la replică al Societății SC Recom Sid SA

Către
Redacția Hunedoara Liberă,

Drept la replică

Deoarece nu ați solicitat, așa cum era deontologic normal, și poziția societății noastre, într-un text de presă care aduce prejudicii de imagine SC Recomsid SA, transmitem acest „Drept la replică”. El cuprinde observațiile și completările noastre referitoare la informațiile cuprinse în articolul „Hunedoara: INCENDIU la ArcelorMittal, provocat de un muncitor de la Recomsid (firma senatorului Eleonora Carmen Hărău)”, publicat de dumneavoastră în data de 9 ianuarie 2020.

Vă solicităm publicarea acestui text de clarificare, astfel încât cititorii dumneavoastră să aibă o imagine corectă și completă asupra evenimentului.

În legătură cu materialul de presă intitulat „Hunedoara: INCENDIU la ArcelorMittal, provocat de un muncitor de la Recomsid (firma senatorului Eleonora Carmen Hărău)”, publicat de Hunedoara Liberă în data de 9 ianuarie 2020, și comentariile provocate de acesta, referitor la incidentul produs în depozitul de fier vechi de la Arcelor Mittal Hunedoara, conducerea societății RECOM SID SA dorește să facă o serie de precizări:

  • deși în ultimii ani managementul a decis creșterea volumului de confecție metalică la export și a lucrărilor de construcții-montaj efectuate în afara granițelor, SC Recomsid SA continuă să presteze pentru producătorul de oțel al Hunedoarei, întreținerea și repararea podurilor rulante din oțelărie, o activitate care a ajuns să aibă o pondere mică în cifra de afacere a companiei noastre.
  • evenimentul la care faceți referire este reparația unui podul rulant, care a fost oprit în zona liniei transfercarului, stabilită ca zonă de reparație, sub electropalanul destinat ridicării și coborârii pieselor de schimb;
  • din cauza stropilor incandescenți provenind din sudură care au căzut la sol, deșeurile inflamabile amestecate cu fierul vechi au luat foc;
  • flacăra a fost stinsă rapid de angajații specializați ai Arcelor Mittal și nu a produs pagube;
  • angajatul Recom Sid, care lucra la reparații, nu este muncitor necalificat ci este sudor calificat cu experiență de peste 25 ani. El nu este considerat vinovat de reprezentanții societății ArcelorMittal, ca de-altfel nici SC Recomsid SA.

Chiar dacă evenimentul este considerat minor, pentru a se preveni, în viitor, asemenea incidente, în zona în care se repară podurile rulante vor fi efectuate acțiuni de curățenie și eliminare a deșeurilor inflamabile, iar muncitorii tuturor companiilor care operează în zonă vor fi supuși unei instruiri speciale.

Pentru a corecta informațiile false generate de articolul citat, inclusiv de comentarii, vă informăm că în societatea Recom Sid SA, salariul minim pe care îl primeste, în mână, un angajat este de 2350 lei, pentru un program normal de muncă. Atunci când realizează ore suplimentare, întotdeauna plătite dublu, salariații Recom Sid SA ajung să mearga acasă cu peste 4000 lei. În fapt, datorită condițiilor bune de muncă oferite și nivelului de salarizare, lucrăm cu personal fidelizat, fluctuația fiind foarte mică, iar în cursul anului 2019, date fiind comenzile pe care le avem la export, în societatea noastră s-au angajat 41 de persoane.

Menționăm că SC Recomsid SA nu derulează contracte cu statul.

Pentru amănunte legate de situația și istoricul companiei noastre, recomandăm consultați:
https://www.youtube.com/watch?v=vEmxO4dukT4

Cu stimă,

Ing. Ion Giurgiu
General Manager


Notă din partea Redacției Replica

Materialul publicat a ajuns la noi, la redacția Replica împreună cu următoarea adresă de înaintare:
“Stimați colaboratori, vă rugăm să faceți cunoscut opiniei publice punctul de vedere al SC Recomsid SA, în legătură cu un articol denigrator publicat de site-ul Hunedoara Liberă. Menționăm că materialul de mai sus nu a fost acceptat spre publicare pe site-ul Hunedoara Liberă deși l-am transmis încă din data de 10  ianuarie 2020, cerând drept la replică.

Apreciem că nepublicarea replicii noastre este încă o dovadă că intenția site-ului nu este aceea de a-și informa cititorii, ci de a-i manipula împotriva unuia dintre acționarii noștri. Felul în care denigrează de ani de zile grupul nostru de firme, producându-ne prejudicii este inacceptabil. Din acest motiv, vom avea nevoie de sprijinul dvs. constant pentru a demonta minciunile lansate public împotriva noastră”

Cu respect,
Ion Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.