Situația epidemiologică în județ: 22 aprilie 2020

În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 13 cazuri de coronavirus pe raza judeţului Hunedoara, astfel numărul acestora a ajuns la 405. Tot până astăzi, 22 aprilie 2020, 46 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat. Judeţul Hunedoara este a patra regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava şi Arad.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 281 de persoane se află în carantină, cu 8 mai multe faţă de ieri, iar 504 sunt în izolare, cu una mai mult faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 473 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 6017.

Până astăzi, 20 aprilie, 74 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Urgenţă, al respectării pervederilor ordonanţelor militare şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 18 militari I.S.U Hunedoara, cu 6 mijloace tehnice, au fost implicaţi în 10 misiuni de transport spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

– Serviciul de Ambulanţă al judeţului Hunedoara a efectuat 18 de misiuni cu 13 mijloace tehnice, transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus, deplasarea persoanelor la centre de carantină precum şi transportul testelor prelevate din judeţul Hunedoara la clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

– În cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost executate 54 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 72.000 de lei.

Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 53 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militară nr. 3/2020 și o altă contravenție în context.

Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 141 de misiuni, cu 220 jandarmi şi au aplicat 7 sancțiuni valoare 12.000 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

În acţiunile care au loc zilnic în judeţul Hunedoara sunt implicaţi şi lucrători ai Poliţiilor locale şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *