Copii obligați să facă flotări sub amenințarea măturii

Este anchetă la Centrul de Plasament din Lupeni acolo unde mai mulți copii au fost supuși unor rele tratamente. Micuții, cu vârste cuprinse între 6 și 7 ani au fost puși să facă flotări, fiind amenințați cu o coadă de la o mătură.

O angajată a centrului este cercetată disciplinar. Imaginile, cu incidentul care s-a petrecut în urmă cu un an de zile, au fost publicate pe rețelele de socializare. Așa s-a aflat despre modul în care copiii sunt tratați.

“În urma discuţiilor cu copiii, am aflat de la unul dintre ei despre această înregistrare făcută în urmă cu un an de zile. Am început cercetările disciplinare şi am identificat două persoane care se aud pe fundal: una dintre ele ţipă, umileşte copiii, iar cealaltă loveşte. Suntem în cercetare disciplinară. Este vorba despre o angajată şi un fost beneficiar, care este plecat de un an din centru”, spune directoarea DGASPC Hunedoara, Geanina Ianc.

Angajata și-a recunoscut faptele, aceasta fiind în concediu medical.

Și cei de la Consiliul Tinerilor Instituționalizați s-au autosesizat în cazul de abuz din centrul de plasament din Lupeni, județul Hunedoara. Aceștia au transmis Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție socială Hunedoara, sesizarea prin care solicită intervenția de urgență in temeiul art 1 alin 2, art 89 alin 2 din legea 272 din 21 ianuarie 2004 republicată și art 19 din convenția privind drepturile copilului republicată.

Cazul a fost preluat și de Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *