Situația epidemiologică în județ: 27 mai 2020

În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate două cazuri noi de coronavirus pe raza judeţului Hunedoara, astfel numărul acestora a ajuns la 636. Până astăzi, 27 mai 2020, 71 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat. Judeţul Hunedoara este a opta regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Arad, Neamţ, Botoşani, Braşov şi Mureş.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 39 de persoane se află în carantină, cu şapte mai puţine faţă de ieri, iar 1379 sunt în izolare, cu 149 mai multe faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 1188 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 7563.

Până astăzi, 27 mai, 528 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Alertă, al respectării pervederilor legale şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 5 militari I.S.U Hunedoara au desfăşurat activităţi de coordonare pentru prevenirea răspândirii virusului, din Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara și de transport al hunedorenilor suspecți de infecție SARS-CoV-2

– 18 cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara au efectuat 18 de misiuni cu 10 mijloace tehnice, transporturi intraspitaliceşti și decontaminări, prelevare probe precum şi transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

În cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile legii şi ale Hotărârii CNSSU privind măsurile de prevenire în timpul Stării de Alertă.

Notă: Informaţii centralizate de la începutul perioadei de monitorizare, actualizate la data de 25 mai 2020. Precizăm că numărul persoanelor confirmate diferă față de raportările la nivel național pentru că la nivelul INSP nu au fost procesate toate datele obținute din județe. 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.