Situația epidemiologică în județ: 28 mai 2020

Prefectura Hunedoara informează că datele privind persoanele depistate pozitiv la infecția cu noul coronavirus, de la începutul perioadei de monitorizare sunt în curs de actualizare. Astfel, unele cazuri pozitive, înregistrate acum în județul Hunedoara, vor fi repartizate pe județul de domiciliu al fiecărui pacient. Numărul persoanelor din județul Hunedoara, confirmate pozitiv, va fi comunicat în următoarele 2 zile.

Astăzi, 28 mai 2020, 45 de hunedoreni diagnosticați cu  noul coronavirus se află internați în unitățile spitalicești din județ. De la începutul perioadei de monitorizare, 73 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 17 de persoane se află în carantină, cu 22 mai puţine faţă de ieri, iar sunt internați , cu 86 mai multe faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 1198 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 7573.

Până astăzi, 28 mai, 528 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Alertă, al respectării prevederilor legale şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 5 militari I.S.U Hunedoara au desfăşurat activităţi de coordonare pentru prevenirea răspândirii virusului, din Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara și de transport al hunedorenilor suspecți de infecție SARS-CoV-2

– 20 cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara au efectuat 20 de misiuni cu 12 mijloace tehnice, transporturi intraspitaliceşti și decontaminări, prelevare probe precum şi transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

În cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I.
Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile legii şi ale Hotărârii CNSSU privind măsurile de prevenire în timpul Stării de Alertă.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *