Trei sportivi de aur ai României fac parte din comisia Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pentru 2020

În componenţa comisiilor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru 2020, anunţate joi, se regăsesc trei români – Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu, informează COSR.

Octavian Morariu, membru CIO pentru România, şeful comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia de Coordonare a JO Beijing 2022 prezidată de Juan Antonio Samaranch şi reconfirmat pentru 2020.

Din acest an, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, se va număra, alături de Nadia Comăneci, gimnasta de 10 de la Montreal, printre membrii Comisiei pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghei Bubka.

Preşedintele COSR este şi seful comisiei de marketing şi comunicare a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).

În concordanţă cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creştere a numărului de femei în comisiile CIO, faţă de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, fata de 45,4 la suta în 2019.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *