Situația epidemiologică în județ: 3 mai 2020

În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 10 cazuri noi de coronavirus pe raza judeţului Hunedoara, astfel numărul acestora a ajuns la 527. Tot până astăzi, 3 mai 2020, 57 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat. Judeţul Hunedoara este a patra regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava şi Arad.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 248 de persoane se află în carantină, cu patru mai multe faţă de ieri, iar 329 sunt în izolare, cu 19 mai multe faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 706 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 7093.

Până astăzi, 3 mai, 176 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Urgenţă, al respectării pervederilor ordonanţelor militare şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 4 militari I.S.U Hunedoara, cu 2 mijloace tehnice, au fost implicaţi în 2 misiuni de transport spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

– 14 cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă al judeţului Hunedoara au efectuat 23 de misiuni cu 9 mijloace tehnice, transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus, deplasarea persoanelor la centre de carantină precum şi transportul testelor prelevate din judeţul Hunedoara la clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

În cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 101.150 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare

Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat misiuni specifice şi au aplicat sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *