Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 14.03.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 51.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 19.100 mijloace de transport (dintre care 7.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 27.200 persoane cu 9.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 24.400 persoane cu 9.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 20.300 de persoane şi 8.500 de mijloace de transport (1.400 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 14.800 de persoane cu 7.000 mijloace de transport.

Reamintim că începând cu data de 13.03.2021 ora 23.00 (ora României) până în data de astăzi la ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de  15.03.2021 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 45 fapte ilegale (28 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 283.900 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 4.400 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 26 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *