Situaţia traficului la frontiera de vest, în ultimele 24 de ore

În data 24.04.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 81.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.100 mijloace de transport (dintre care 13.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 45.400 persoane cu 17.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 36.200 persoane cu 14.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 36.500 de persoane şi 17.200 de mijloace de transport (6.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 22.300 de persoane cu 10.300 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se în condiţii normale pentru această perioadă. Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, care este cel mai tranzitat punct de trecere (în ultimele 24 de ore, prin acest punct au intrat 7.000 de persoane şi 3.500 autovehicule), formalitățile de frontieră  pe sensul de intrare de țară se derulează pe 7 artere de control. În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc staţii mobile.

În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea:

       pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula

       pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

       pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

Totodată, menționăm că după realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri (verificarea documentelor de călătorie  sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de tranzitare a frontierei), pe sensul de intrare în țară, în punctele de trecere a frontierei terestre, participanții la trafic sunt preluați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aflați în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/  .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 80 fapte ilegale (29 infracţiuni şi 51 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 111.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 17.200 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 38 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *