Societate amendată pentru foc deschis

O societate din județ a fost amendată de Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii de Mediu pentru desfășurarea de foc deschis. Ca urmare a autosesizării Comisarului Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu care a observat în curtea unei societăți comerciale faptul că se desfășura foc deschis, comisarii au costatat faptul că focul nu era destinat eliminării de deșeuri, ci era folosit pentru a înlătura depunerile de vopsea de pe suporții metalici care susțin cadrele ce urmează să fie tratate termic și ulterior vopsite.

”Cunoscându-se faptul că acestă metodă nu poate fi agreată în niciun proces de producție, s-a solicitat prezentarea Autorizației de mediu, document obligatoriu pentru desfășurarea activității conform cod CAEN 2561 – Tratarea și acoperirea metalelor. Deoarece societatea nu deținea Autorizație de mediu, pe lângă sancțiunea pentru desfășurarea de foc deschis a fost alicată și AMENDĂ pentru desfășurarea activității fără a deține act de reglementare din punct de vedere al protecției mediului”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Activitățile care necesită autorizare nu mai pot fi desfășurate la acest punct de lucru până la obținerea actului de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, în speță a Autorizației de mediu.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *