Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele patru luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele patru luni, faţă de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 5,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 5,7%. Pe elemente de structură aavut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,4%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-11,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-5,6%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+18,1%), construcţiile inginereşti (+2,9%) şi clădirile nerezidenţiale (+0,4%). Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, creştere evidenţiata la lucrările de construcţii noi (+7,1%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,6%, respectiv cu 7,2%”, arată datele INS.

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+6,7%) şi la construcţiile inginereşti (+0,8%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,1%.

În aprilie faţă de martie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,3%).

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+22,8%), clădirile nerezidenţiale (+20,1%) şi construcţiile inginereşti (+6,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,3%), lucrările de construcţii noi (+9,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,1%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+19,5%), clădirile rezidenţiale (+18,6%) şi la construcţiile inginereşti (+1,2%).

În aprilie 2021 faţă de aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 15,4%. Pe elemente de structură s-aînregistrat o creşterelalucrările de construcţii noi (+26,6%). Lucrările de reparaţii capitaleşi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10%, respectiv cu 0,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+49,7%), clădirile nerezidenţiale (+14,3%) şi la construcţiile inginereşti (+1%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescutpe total cu 10,5%. Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 21%.

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-12,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,1%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 42,4%, respectiv cu 12,1%. Lucrările de construcţii inginereşti au scăzut cu 2,7%.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.