Se caută peste 4000 de soldați profesioniști pentru forțele Armatei Române

O campanie de angajare a peste 4.000 de soldaţi profesionişti pentru pentru structura de forţe a Armate Române a început marţi, înscrierile fiind programate până la jumătatea lunii iunie.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la nivelul structurii de forţe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti.

Astfel, în perioada 2 mai – 16 iunie, candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

Calendarul de recrutare şi selecţie a candidaţilor este următorul:

– înscrierea: 2 mai-16 iunie;

 

– evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai-23 iunie;

– examinarea medicală: 6-30 iunie;

– termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro şi pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

Conform sursei citate, soldaţii (şi gradaţii) profesionişti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar şi îndeplinesc funcţii de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi a infrastructurii de instruire şi pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare. Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. De asemenea, sunt chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

SGP constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate şi pot fi selecţionaţi la programele de formare a maiştrilor militari în activitate, precum şi în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învăţământul superior sau la cursul de formare a ofiţerilor în activitate.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *