SPECTRUL MORȚII: Doliu după atacul armat dintr-o școală rusească în care au fost uciși șapte copii și doi adulți

Miercuri, 12 mai 2021, a fost decretată zi de doliu în republica rusă Tatarstan, în memoria celor uciși într-un atac armat la o școală din Kazan. Steaguri în bernă, flori, lacrimi, teamă… O zi tristă pentru întreaga lume și un eveniment tragic care redeschide dezbaterile privind controlul asupra armelor și limitelor utilizării Internet-ului, după cum punctează Le Figaro, în ediția de astăzi.

KAZAN, RUSSIA – MAY 11, 2021: Russian National Guard officers by school No 175 where two attackers opened fire; at least one teacher and eight students are reported dead. Yegor Aleyev/TASS/Sipa USA/33307340/IB/2105111000

Șapte copiii și doi adulți au fost uciși într-un atac armat care a avut loc marți, 11 mai 2021, la școala 175 din Kazan, capitala Republicii Tatarstan din Federația Rusă.

După cum deja se știe, marți dimineață, Ilnaz Galiaviev, în vârstă de 19 ani, a declanșat teroare în școală trăgând cu arma înspre elevi și dascăli. Șapte elevi cu vârste de 13-14 ani au fost uciși, alții au reușit să scape de ucigaș sărind pe ferestre. Alte două victime sunt adulți: o profesoară de limba engleză și un angajat al școlii. Conform agenției ruse TASS, profesoara Elvira Ignatieva a fost ucisă în timp ce încerca să salveze viața unor elevi.

Alte 21 de persoane, între care 18 copii și trei adulți, sunt spitalizate, șase dintre minori fiind în stare gravă.

După cum arată Le Figaro, este vorba despre cel mai grav atac cu armă într-o școală din ultimii patru ani. Genul acesta de drame este relativ rar în Rusia, unde controlul armelor este foarte strict.

La indicațiile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, o lege care va înăspri regulile privind deținerea și folosirea armelor va fi discutată de urgență de legislativul rus săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, președintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Viatceslav Volodin a declarat că este necesar să se discute și interzicerea anonimatului pe Internet pentru a lupta împotriva difuzării de mesaje violente și din cele care propagă extremismul.

 

Sursă și foto: Le Figaro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *