Spitalul din Orăștie are nevoie de medici ATI

Spitalul din Orăștie are nevoie de medici ATI. În contexul necesităţii suplimentarii numărului de paturi şi a asigurării nevoii de servicii medicale de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru pacienţii identificaţi cu SARS COV-2, Spitalul Municipal Orăştie a demarat procesul de creare şi asigurare funcţionalitate a unei linii de gardă de Anestezie şi Terapie Intensivă la nivelul spitalului.

În luna noiembrie, Spitalul municipal Orăștie a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru crearea liniei de gardă de Anestezie și Terapie Intensivă. În momentul de față, s-a obţinut aprobarea detaşării medicului rezident de an terminal de ATI, astfel spitalul având 2 medici de ATI încadraţi cu normă întreagă.

„În acest moment spitalul se afla în organizarea circuitelor la nivel de Compartiment ATI şi se poartă discuţii cu medicii de terapie intensivă din întreg judeţul şi din judeţele limitrofe, care să poată veni în sprijin, pentru completarea numărului de gărzi necesare. Ne exprimăm speranţa să poată fi identificaţi medici care împreună cu cei 2 medici ai spitalului să aibă posibilitatea să completeze totalul de gărzi necesar pentru asigurarea continuităţii / permanenţei”, arată conducerea unității medicale.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *