Starea vremii până la mijlocul lunii iunie

Meteorologii anunţă că temperaturile vor fi, în ultimele două săptămâni ale lunii mai, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării şi uşor mai ridicate în primele două săptămâni din iunie. Cantităţile de precipitaţii se vor situa şi ele în jurul valorilor normale.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 20-27 mai

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în jumătatea de vest.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată ţara. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 3-10 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 10-17 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele multianuale în regiunile sudice şi estice şi vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar îndeosebi în sudul şi sud-estul teritoriului şi apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul ţării.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *