Staţiunea Râuşor, fără curent şi blocată de nămeţi

UPDATE: Stațiunea Râușor are din nou curent electric, după 13 ore de muncă continuă.

Codurile meteo au adus zeci de centimetri de zăpadă proaspătă în zonele de munte. Din cauza ninsorilor masive, mai mulţi copaci au fost doborâţi peste DJ686 către staţiunea Râuşor, dar şi  peste liniile electrice care alimentează zona. Stratul de zăpadă depus în ultimele ore depăşeşte  50 de centimetri în staţiunea de la poalele Munţilor Retezat.

De câteva ore ninge viscolit, iarna s-a întors în forţă în staţiunile hunedorene de munte. Râuşorul a rămas din jurul orei 5:00 fără curent electric. De la baza Salvamont din Râuşor, salvamontiştii au coborât cu un atv cu şenile şi au fost nevoiţi să taie copacii cu drujba. „Staţiunea Râuşor este blocată momentan, ninge continuu de luni seară. Linia de curent a fost întreruptă azi dimineaţă în jurul orei 5,30. Noi am curăţat copacii căzuţi peste linii şi a îndepărtat şi crengile de peste drumul judeţean. Aşteptăm acum ca cei de la ENEL să repare defecţiunea şi să cupleze din nou staţiunea la reţea. Pe drumul de acces zăpada e mare şi grea, umedă, sunt utilaje, dar ninge continuu”, spune Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara.

În staţiune mai sunt circa 50 de persoane care se bucură de zăpadă. Salvamonţiştii îi avertizează însă pe oameni să nu se aventureze către creste: „Toate drumurile care duc către zona montană sunt deocamdată închise, stratul nou de zăpadă este foarte mare chiar dacă se lucrează la degajarea ei. Probabil va trece o zi până când drumarii vor reuşi să îndepărteze nămeţii. In zona de creastă pericolul de avalanşă e iminent – zăpada e foarte mare şi grea, pleacă la cea mai mică vibraţie sau schimbare de temperatură”, explică Ovidiu Bodean.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara spun că utilajele sunt în zonă şi se lucrează la dezăpezirea drumului judeţean care leagă staţiunea de comuna Râu de Mori. Pe pagina dispeceratului drumurilor judeţene s-a anunţat că s-a intervenit marţi în zeci de zone ale judeţului, dar cele mai mari probleme sunt în zona Râuşor.

 

 

Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *