Tiberiu Iacob Ridzi: “Costel Avram, Consiliul Județean și ApaServ au distrus municipiul Petroșani!”

Primăria a asfaltat străzi, a amenajat spații verzi, iar Consiliul Județean prin APASERV le-a distrus. Dacă nu vor rezolva problema până săptămâna viitoare, vor fi amendați de către primărie. Beneficiarul lucrărilor este SC APASERV.

“Costel Avram, Consiliul Județean și ApaServ au distrus municipiul Petroșani!
Primăria a asfaltat străzi, a amenajat spații verzi, iar Consiliul Județean prin APASERV le-a distrus. Puțini oameni știu că autorizația de construcție pentru lucrările APASERV a fost emisă de Consiliul Județean Hunedoara, primăria Petroșani neavând nici o implicare în acest sens.
Astăzi, i-am somat public pe cei de la APASERV să ia toate măsurile astfel încât cetățenii să aibă cât mai puțin de suferit de pe urma lucrărilor APASERV.
Dacă nu vor rezolva problema până săptămâna viitoare, vor fi amendați de către primărie. Beneficiarul lucrărilor este SC APASERV”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Autoritățile locale de la Petroșani sunt nemulțumite de modul în care constructorul  execută lucrările de canalizare și apă din cartierul Dimitrov. Este un adevărat șantier, oamenii din zonă nu mai au pe unde trece din cauza săpăturilor și a noroiului. În caz de urgență nici echipajele de urgență nu au acces în cartier din cauza modului în care s-a făcut organizarea de șantier. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a dat termen până luni pentru a se degaja căile de acces. În caz contrar, se va trece la amenzi.

”Aceste lucrări creează un disconfort major pentru cetățeni și nu sunt luate măsurile necesare pentru ca oamenii să nu aibă de suferit. Trebuie înlocuite aceste conducte, dar nu oricum. Dacă până luni nu se iau măsurile necesare astfel încât disconfortul să fie cât mai mic pentru cetățeni, să nu mai rămână noroi pe alei, să nu mai fie obstrucționată circulația sau să nu fie semnalizate lucrările în mod corespunzător, atunci de luni, vom începe să dăm și amenzi. Problema este că autorizația pentru lucrare este eliberată de Consiliul Județean și nu de Primăria municipiului Petroșani. Practic, nu am prea avut ce să facem în această situție. Am căutat în toată legislația să vedem ce măsuri putem să luăm vizavi de aceste lucruri.  ApaServ este beneficiarul acestor lucrări și au distrus aproape tot în municipiul Petroșani. Primăria a reparat zonele vrezi, drumurile, iar ei au stricat. Au obligația să readucă la starea inițială. Eu în acest moment nu prea pot să le fac mare lucru pentru că au autorizație până în iulie, iar lucrările sunt în curs. Puțini știu că această autorizație și ordinul de începere a lucrărilor este dat de Consiliul Județean. Disconfortul creat și modul în care fac aceste lucrări nu mai poate fi tolerat”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Conducerea ApaServ Valea Jiului susține că au mai existat probleme de acest gen și în alte zone ale municipiului Petroșani, însă toate problemele au fost rezolvate.

”Am ajuns în Cartierul Dimitrov unde sunt rețele mai vechi de 50 de ani și o încercare pentru noi este că trebuie să reparăm niște conducte vechi, niște conducte stricate, și în același timp serviciul (de alimentare cu apă și canal –n.r.) să fie asigurat  ”, a declarat Cristian Ionică, director general al SC ApaServ Valea Jiului.

ApaServ trebuie să ia măsuri astfel încât să remedieze aceste situații cu care se confruntă cetățenii municipiului Petroșani.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.