Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare.  De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele la Colegiul Național „Decebal” din Deva și la Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara, începând cu ora 17.00.

Vizitatorii se vor putea bucura de ateliere și standuri interactive cu experimente de fizică, chimie, biologie, astronomie, roboți în acțiune, jucării și construcții electronice deosebite și modelism auto, drone și jucării din lemn, îmbinarea jocului cu tradiționalul și tehnica modernă.

În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.

Organizatori: Colegiul Național “Decebal”, Școala Populară de Artă, Palatul Copiilor, Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu” Hunedoara, Primăria Deva, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”.

Programul complet este disponibil aici: www.noapteacercetatorilor.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *