Studenții de la Petroșani realizează echipamente pentru cadrele medicale

Studenții Universității din Petroșani vin în sprijinul cadrelor medicale. Sunt necesare echipamente de protecție la spitalele din Valea Jiului, astfel că studenții au răspuns apelului făcut de cadrele medicale.

Am demarat producerea de viziere pentru medici și deja 10 bucăți au fost livrate către Spitalul municipal din Lupeni. După ce ne-am edificat în legătuă cu anumite cerințe urmează să livrăm și către Spitalul de Urgență din Petroșani. O parte din doctoranzii noștri se ocupă de aceste lucruri. Din punctul de vedere al ventilatoarelor este puțin mai greu pentru că noi nu le putem realiza cu ceea ce avem noi la Universitatea din Petroșani, iar costurile sunt mult mai mari. Ce am putea noi să mai facem ar fi niște aparate de ventilație mici, dar și pentru acestea trebuie să vedem exact cum le vom putea face ca să poată face față cerințelor de pe secțiile de ATI din spitalele noastre”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

În aceste zile critice, societatea civilă și nu numai a dat dovadă de solidaritate. Fiecare s-a mobilizat și a răspuns apelului celor ce au nevoie de ajutor.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *