Sute de mii de pomi sunt plantați în pădurile din județ

Anual, Romsilva organizează campanii de împăduriri. Pe fondul condițiilor meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat la nivelul mai multor direcții silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva încă din luna februarie. În campania de împăduriri din această primăvară, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii, regenerând 10.244 hectare fond forestier de stat, din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificială, prin lucrări de împădurire. De asemenea, în campania de împăduriri de primăvară vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 179 hectare.

Campania de împăduriri a Direcţiei Silvice Hunedoara este încă în plină desfăşurare în ocoalele silvice din zonele montane.

„188 ha de pădure vor fi regenerate în acest an, din care 64 ha prin regenerări artificiale. Pentru consolidarea reuşitei plantaţiilor realizate în anii anteriori vor fi realizate completări pe o suprafaţă de 26 ha”, arată Direcția Silvică Hunedoara.

Puieţii folosiţi, 460.000, din speciile brad, molid, larice, gorun, fag şi paltin de munte, provin în marea lor majoritate din pepinierele proprii.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.