Tată și fiu, rătăciți în zona Râul Mare Retezat

După, 10 ore de căutări, jandarmii montani din cadrul Postului de jandarmi Nucșoara și Postului de jandarmi Râul de Mori, împreună cu o echipă din cadrul Salvamont Hunedoara au găsit pe tatăl și fiul acestuia rătăciți pe munte.

În data de 27.06.2021, în jurul orei 22.00 am fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, că soțul și copilul în vârstă de 12 ani, au plecat cu bicicletele în jurul orei 14.00 de la Barajul Gura Apelor, zona Râul Mare Retezat, spre Poiana Pelegii din Parcul Național Retezat, din acel moment fără a mai știi ceva despre ei.

În urma apelului, a fost alertată echipa de intervenție montană, constituită la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara pornind în căutarea celor două persoane în zona indicată, împreună cu 5 salvamontiști din cadrul Salvamont Hunedoara. În urma căutărilor ce s-au întins pe mai bine de 10 ore, echipele de căutare i-au găsit pe cei doi tată și fiu la aproximativ 4 km de barajul Gura Apelor. Aceștia nu necesitau îngrijiri medicale, prezentând o stare avansată de epuizare fizică.

Totul e bine când se termină cu bine, pe această cale reamintim încă o dată cât de importante sunt aspecte precum:

  • Echiparea corespunzătoare pentru o tură pe munte.
  • Informarea prealabilă cu privire la prognoza meteo.
  • Alegerea traseului în funcție de pregătirea fizică și psihică.
  • Respectarea indicatoarelor de pe traseu.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.