Terenuri cu proprietari cunoscuți acum 128 de ani, revendicate în instanță

Instanța a dat o sentință în ceea ce privește terenurile pe care Primăria Predeal le-ar fi revendicat de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. Instanța a respins solicitările orașului Predeal. Primăria orașului Predeal a revendicat mai multe terenuri de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. 1.615 metri pătrați a indentificat Primăria Predeal și le-a solicitat companiei din Valea Jiului care se ocupă de închiderea minelor.

Oficialii administrației locale din județul Brașov au identificat o serie de terenuri care în urmă cu 128 de ani s-au aflat în proprietatea Societății Anonime Română pentru Exploatarea minelor de Cărbuni Petroșani. Mergând pe fir au ajuns la SNIM.

„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul-pârât U.A.T. Predeal, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu pârâţii Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A., prin reprezentant legal, şi Compania Naţională a Huilei S.A. Petroşani, prin reprezentant legal, ca fiind exercitată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul-pârât U.A.T. Predeal, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu pârâtul-reclamant Statul Român, prin reprezentant legal, ca neîntemeiată. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâtul-reclamant Statul Român, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu reclamantul-pârât U.A.T. Predeal, prin reprezentant legal, ca tardiv formulată”, arată decizia Judecătoriei Brașov, acolo unde orașul stațiune Predeal a chemat în judecată Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, Compania Națională a Huilei, prin lichidator și Statul Român.

Terenurile s-ar afla în centrul localității, ceea ce ar duce la creștea valorii acestora. Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov a făcut apel la sentința Judecătoriei Brașov.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *