Cele mai multe școli au optat pentru testarea elevilor acasă

Peste 26.000 de teste au fost distribuite unităților de învățământ în vederea testării cu teste rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor și a personalului din unitățile de învățământ. Cei mai mulți elevi hunedoreni vor fi testați acasă.

La nivelul fiecărei unități de învățământ, în cadrul Consiliului de administrație, a fost decis modul în care se va păstra o evidenţă a folosirii testelor şi a rezultatelor acestora. Pentru marea majoritate a elevilor și preșcolarilor din unitățile de învățământ hunedorene, testele pe bază de salivă vor fi administrate începând de luni, 6 decembrie, la domiciliu sub supravegherea părinților/aparținătorilor legali.

„Astfel, în 222 din cele 252 de unități de învățământ cu și fără personalitate juridică, testele pentru elevi și preșcolari se administrează acasă. Elevii și preșcolarii din 8 unități de învățământ vor fi testați în școală cu acordul părinților, iar în 22 de unități testele rapide se administrează parțial acasă și parțial în școală. În cazul unui răspuns pozitiv, în urma administrării testelor la domiciliu, părinții/aparținătorii legali vor anunța școala și medicul de familie asigurând astfel prevenția răspândirii virusului în mediul școlar”, arată Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Preşcolarul/Elevul cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen noninvaziv efectuat din proba de salivă, poate continua activitatea didactică în regim online şi poate relua cursurile cu prezenţă fizică după prezentarea rezultatului certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore. În situația în care preşcolarul/elevul nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, va putea relua cursurile cu prezenţă fizică după 14 zile de la data rezultatului pozitiv obţinut la testul rapid antigen noninvaziv efectuat din proba de salivă.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *