Traseu pentru copii și adulți în zona Sălașu de Sus

Rangerii din Parcul Național Retezat anunță că unul dintre traseele montane poate fi parcurs chiar și în șlapi. Este traseul din zona Sălașu de Sus, iar turiștii care ajung aici pot admira peisaje superbe.

„În sfârșit, un traseu care poate fi parcurs și în șlapi! Dacă ajungeți în Țara Hategului, nu ratați ocazia de a vizita câteva dintre atracțiile din Destinația Ecoturistică Țara Hațegului- Retezat! Una dintre acestea este un scurt și interesant traseu despre câteva mamifere care trăiesc în Parcul Național Retezat. Ineditul acestui traseu îl constituie casetele cu mulaje de urme de animale sc. 1/1, însoțite de câteva explicații privind specia reprezentată”, arată rangerii.

Traseul poate fi vizitat în curtea Centrului de vizitare Nucșoara – Parcul Național Retezat, comuna Sălașu de Sus.  La intrarea pe traseu a fost amenajat și un ”hotel al insectelor” în miniatură.

Vizitatorii vor beneficia de urmatoarele materiale informative:

* Ghidul vizitatorului în Parcul Național Retezat și siturile Natura 2000 Retezat, Munții Retezat
* NOUA Hartă turistică a Parcului Național Retezat și a siturilor Natura 2000 Retezat și Munții Retezat
* Magneți cu speciile protejate
* SET de 9 Ghiduri cu speciile și habitatele protejate din Parcul Național Retezat și siturile Natura 2000 Retezat și Munții Retezat, fiecare cu o tematică specifică:
– 1. Păsări
– 2. Mamifere și Chiroptere
– 3. Nevertebrate
– 4. Pești și Herpetofaună
– 5. Plante
– 6. Habitate forestiere
– 7. Habitate alpine
– 8. Habitate și ecosisteme de turbărie
– 9. Habitate de fânețe și pajiști.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *