Turiștii sunt sfătuiți să nu facă drumeții în zona montană

Salvamont Hunedoara și Administrația Parcului Național Retezat recomandă turiștilor să nu întreprindă ieșiri în zona montană în această perioadă, datorită ploilor abundente și situațiilor neprevăzute produse de acestea.

Starea drumurilor în Retezatul de nord, în urma patrulărilor din decursul zilei de ieri, 25.06.2020, nu era afectată grav de ploile din ultima perioadă, fiind încă accesibile. Situația s-a schimbat după ploile din decursul nopții trecute, primind astăzi informații noi despre Lapușnicul Mare care a ajuns până la puntea ce trece din Gura Bucurei (parcare) în Poiana Pelegii.

„MOMENTAN NU SE POATE TRAVERSA SPRE POIANA PELEGII!!! Situația se schimbă de la oră la oră și nu putem garanta pentru siguranța drumurilor.Starea drumurilor în Retezatul Mic de sud este mai precară, Jiul de Vest ieșind din matcă, distrugând drumurile. Luați în considerare faptul că există posibilitatea ca mașinile să rămână blocate pe munte până la remedierea situației. Vă sugerăm să verificați atent prognoza meteo și să vă (re)programați ieșirile la munte în funcție de aceasta”, informează Administrația Parcului Național Retezat.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.