Turnul Eiffel va fi redeschis publicului din 25 iunie

Turnul Eiffel va fi redeschis publicului începând din 25 iunie, după trei luni de la închidere, doar până la etajul al doilea, cu purtarea măştii obligatoriu pentru persoanele cu vârste de la 11 ani şi care vor urca doar pe scări, potrivit AFP.

„După mai mult de trei luni de la închidere, în contextul pandemiei de Covid-19, adică cea mai lungă perioadă de închidere de la cel de-al Doilea Război Mondial, Turnul Eiffel va fi redeschis publicului din 25 iunie, la ora 10.00 (8.00 GMT)”, a anunţat marţi societatea de exploatare a monumentului.

Aceasta precizează că numărul vizitatorilor va fi limitat în faţa monumentului şi la etaje şi va exista doar un sens de circulaţie. Scările vor fi urcate din partea de est şi coborârea va fi pe partea de vest.

„Vârful rămâne închis pentru moment pentru a evita orice situaţie de izolare în ascensoarele care urcă la etajul doi. Publicul va ajunge aici în cursul acestei veri”, a continuat societatea.

Data redeschidereii caselor de bilete online va fi „comunicată în curând” şi vizitatorii sunt „încurajaţi” să cumpere în avans tichetele.

În timpul izolării, cel mai celebru monument al Parisului, înalt de 324 de metri şi închis din 13 martie, a adus omagiu persoanelor mobilizate în faţa coronavirusului, fiind luminat în fiecare seară, apoi afişând cuvântul „Merci” şi proiectând mesaje prin care cetăţenilor li se cerea să rămână acasă. La 8 mai, portrete ale cadrelor medicale au fost proiectate pe un ecran gigant pe Turnul Eiffel.

Turnul Eiffel, construit în 1889 de Gustave Eiffel, primeşte aproape 7 milioane de vizitatori pe an.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *