Un adolescent de 17 ani s-a ales cu dosar penal pentru furt

Vulcan. Minor identificat şi reţinut preventiv de poliţişti, sub aspectul comiterii unor infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat

 

La data de 16 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vulcan au efectuat o acţiune în cadrul căreia au identificat un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Vulcan, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că în  noaptea de  11 februarie 2023, în jurul orei 20:20, minorul a pătruns prin efracție în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Vulcan, de unde a sustras 50 de lei şi mai multe produse de curățenie şi menaj. În acest caz, prejudiciu în valoare de 1.500 lei, a fost recuperat în totalitate.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit faptul că minorul, în noaptea de 15/16 februarie 2023, a pătruns prin efracție în incinta unor spaţii comerciale închiriate (două magazii de marfă), precum și în două puncte de lucru ale  unor societăţi comerciale (o florărie şi un depozit de marfă), de unde, însă, nu a sustras bunuri sau valori.

În urma probatoriului administrat, faţă de cel în cauză, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 ore, minorul urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *