Un furnizor de servicii de telemedicină lansează în România modelul american de reţete digitale

Furnizorul de servicii de telemedicină Telios Care a anunţat luni că lansează în România modelul american de „prescription fulfillment”, prin care reţete digitale sunt trimise de medic direct la farmacia aleasă de pacient. Soluţia este o premieră în sistemul de sănătate din România şi este implementată exclusiv prin platforma Telios Care, în urma unei investiţii de peste 100.000 de euro, a anunţat luni compania.

 

În prezent, 3 din cele mai mari 5 reţele de farmacii din România sunt incluse în acest sistem şi acceptă reţete digitale. Reţetele digitale pot fi generate, în prezent, de medicii Telios Care, care oferă consultaţii în sistem de telemedicină – telefonic, prin video-call şi chat online. Telios Care estimează că 8 din 10 reţete emise, anul acesta, în România, prin telemedicină vor fi digitale. Până la finalul anului, compania intenţionează să deschidă sistemul şi pentru alţi medici interesaţi, din sistemele de sănătate public şi privat.

„O soluţie de succes şi uzuală în alte ţări, prescription fulfillment va aduce un plus de valoare sistemului de sănătate românesc. Ne aşteptăm ca, odată ce soluţia de reţete digitale va fi disponibilă pentru toţi medicii, la nivel naţional, circa 20% din totalul de reţete emise în primul an în cabinetele medicale din România să fie în acest sistem”, spune directorul executiv Telios Care, Philip Choban.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.