Un lup a fost găsit mort pe o șosea din județ

Un lup a fost găsit mort pe o șosea din județ. Descoperirea a fost făcută chiar de comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara.

În timpul deplasării pe raza județului Hunedoara, în vederea efectuării unui control, comisarii din cadrul CJ Hunedoara al GNM au constatat existența pe marginea DN 66, la intersecția DN 66 Simeria- Petroșani cu DJ 668 C Bretea Română- Bretea Streiului cadavrul unui lup (canis lupus femelă de cca 3 ani), posibil lovit accidental de un autovehicul.

”În conformitate cu prevederile H.G. nr. 323/2010 privind stabilirea sistemului de monitorizare a capturilor şi uciderilor accidentale ale tuturor speciilor de păsări, precum şi ale speciilor strict protejate prevăzute în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, articolele 13, 14 și 15, comisarii s-au autosesizat și au luat legătura de urgenţă cu punctul de contact al agenţiei judeţene pentru protecţia mediului, al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu reprezentantul autorităţii administraţiei publice locale precum și reprezentantul AVPS Căpățâna care administrează Fondul Cinegetic 44 Bretea Română în vederea stabilirii statusului de sănătate, a cauzei mortalităţii şi pentru completarea declaraţiei privind capturarea/uciderea accidentală a exemplarului de lup”, arată Garda de Mediu Hunedoara

Cadavrul lupului a fost ambalat în saci de polietilenă și sigilat în vederea transportului acestuia la sediul DSVSA Hunedoara Deva pentru a se efectua expertiza medico-legală care va dovedi cauza morții și examenul pentru rabie.

După efectuarea investigațiilor, cadavrul de lup, va fi dirijat spre neutralizare prin incinerare de către DSVSA Hunedoara. Specia Canis lupus (lup) este cuprinsă în Anexa nr. 4 A – Specii de interes comunitar, Specii de animale şi de plante care necesită o protecţie strictă în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.