Un test clinic european evaluează patru tratamente experimentale în lupta împotriva noului coronavirus

Un test clinic european menit să evalueze patru tratamente experimentale în lupta împotriva noului coronavirus a început în Franţa, a anunţat Institutul Naţional francez de Sănătătate şi Cercetare Medicală (INSERM), relatează Reuters.

Intitulat ”Discovery”, testul priveşte clorochina, un tratament împotriva malariei, care a obţinut rezultate promiţătoare în cadrulunui studiu efectuat pe un număr redus de pacienţi la Marsilia, dar care provoacă o dezbatere în interiorul comunităţii medicale.

Testul are ca scop să analizeze eficienţa şi toleranţa opţiunilor terapeutice la pacienţi într-o perioadă limitată de timp”, a anunţat duminică într-un comunicat Inserm.

În afară de clorochină, testul urmează să evalueze de asemenea remdesivir, lopinavir în combinaţie cu ritonavir – şi aocierea sau nu a acestui din urmă tratament cu inferon beta.

În partea sa franceză, testul include cel puţin 800 de pacienţi atinşi de forme severe de noul coronavirus.

În total, aproximativ 3.200 de pacienţi europeni sunt incluşi în studiu, la care s-au asociat Belgia, Olanda, Luxemburgul, Regatul Unit, Germania şi Spania.

Datele obţinute urmează să fie împărtăţite cu alt test internaţional – intitulat ”Solidarity” – care urmează să aibă loc sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În contextul în care unele voci cer ca clorochina să fie folosită în lupta împotriva noului coronavirus, ministrul francez al Sănătăţii a îndemnat la prudenţă şi a amintit că speranţe legate de tratamente au fost uneori dezamăgite.

”Acest tratament, dacă este eficient, le va fi propus francezilor fără întârziere”, a declarat Olivier Véran la LCI, adăugând că mai mulţi pacienţi trataţi în spitale franceze sunt pe cale să-l experiemnteze.

”În 15 zile vom avea date consolidate”, a precizat el.

 

nees.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.