USR cu aromă de PLUS: Extrema Strâmbă românească

România pare decisă să bată toate recordurile mondiale posibile la inovație politică, punând în fața lumii o nouă orientare: Extrema Strâmbă. Sigur ați ghicit și exponentul fondator al curentului politic: USR cu aromă de PLUS. Ce nu intuiți dar veți afla în cele ce urmează: se poate și mai rău!

Cea mai importantă calitate la noul curent politic românesc, Extrema Strâmbă, este ubicuitatea: USR cu aromă de PLUS se poate afla în locuri diferite în același moment: la putere și în opoziție, în guvern și în afara guvernului, în centru-dreapta și extrema dreapta, în dreapta și în stânga, în inteligență și în prostie și tot așa. Datorită acestei calități, USR cu aromă de PLUS are și doctrina volatilă, ceea ce i-a permis o alianță cu naționaliștii de extremă dreapta din AUR, o alianță contra-naturii oricât fond de ten politic i-ai turna pe obraji. Aceeași volatilitate doctrinară îi permite USR cu aromă de PLUS și speranța îmbarcării PSD în aventura extremei strâmbe – doar că pesediștii se lasă greu.

Abia după ce am lămurit că e vorba de un nou curent politic, Extrema Strâmbă, putem înțelege logica după care face politică USR cu aromă de PLUS în ultimele zile.

Acum putem înțelege cum un partid politic radical-vocal împotriva PSD n-a avut emoții să-și tragă aproape pesediști, pe-acolo pe unde interesele așa picau bine. Așa cum astăzi useriștii cu aromă de PLUS nu au probleme de coloană vertebrală să poftească la un ciolan de ajutor din partea PSD pentru o răzbunare ridicolă pe cel care i-a adus la guvernare, PNL. Politica Extremei Strâmbe permite așa ceva.

Acum putem înțelege cum un partid aflat la putere cu toate onorurile, chiar cu portofolii guvernamentale de cel mai înalt interes și cu a doua poziție în stat, USR cu aromă de PLUS, face alianță cu cel mai înverșunat dușman al propriei (declarate) politici, partidul extremei dreapta românești, AUR, anti-european, anti orice a spus USR cu aromă de PLUS că iubește și susține. Politica Extremei Strâmbe permite așa ceva.

În aceste zile, cu ochii injectați de o ură care ține de patologia bolilor de nervi, nu de politică, Extrema Strâmbă românească și-a da jos masca cu trăsături inteligente și dă foc țării. Doar pentru a-și satisface un moft de plod nervos că nu-și găsește lopățica-n nisip, USR cu aromă de PLUS face ca în perioada cea mai densă în probleme din an – când începe școala, se face rectificarea bugetară, se fac pregătirile pentru sezonul rece, mai vine și nenorocitul de val patru al pandemiei COVID-19 – să fie dată peste cap activitatea guvernului și, prin derivație, a administrațiilor publice locale și instituțiilor. Dar, așa cum am spus deja, politica Extremei Strâmbe permite așa ceva.

Suntem curioși ce viitor electoral mai are Extrema Strâmbă românească, dacă nu cumva se hotărăște să absoarbă extrema dreaptă românească și să formeze Extrema Strâmbă de Tot: USR cu aromă de PLUS AURită.

NOTA AUTORULUI: Textul are o ușoară nuanță de pamflet care trebuie tratată ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.