Valea Jiului: Munți de gunoaie, neridicate de săptămâni

Munți de gunoaie zac neridicate de săptămâni întregi în Valea Jiului. De la finalul lunii decembrie, ADI Deșeuri a transferat în sarcina unui nou operator gestionarea deșeurilor din Valea Jiului. În toate localitățile din Valea Jiului exsită probleme în ceea ce privește ridicare deșeurilor. Supercom este firma care se ocupă de gestionarea deșeurilor din Valea Jiului.

Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Hunedoara a demarat cu unele sincope, în mai multe localități hunedorene fiind reclamată o activitate deficitară a celor doi operatori care au preluat acest serviciu.

”Este adevărat că au existat probleme și în regiunea Deva-Hunedoara precum și în regiunea Valea Jiului. Am cerut explicații de la cele două firme care au câștigat licitațiile pentru gestionarea serviciilor de colectare a gunoiului menajer din județul Hunedoara și le-am pus în vedere să rezolve rapid deficiențele constatate”, a spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Este foarte important să se găsească rapid o soluție pentru colectarea și depozitarea deșeurilor din construcții, care nu fac obiectivul de activitate al SMID Hunedoara și care sunt încă în sarcina administrațiilor locale.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.