În traficul hunedorean, cu alcool la bord și fără permise

La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Sălașu de Sus, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Sălașu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din localitatea Sălașu de Sus, la intersecția cu DJ 667A, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, intrând în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, iar ca urmare a testării  cu aparatul alcooltest a celor doi conducători auto, în cazul bărbatului de 31 de ani aparatul a indicat o valoare de 0,87 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei 12:00, poliţiştii  rutieri din cadrul Poliției Municipiului Orăștie au oprit în trafic, pe strada Unirii, din Orăştie, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, judeţul Alba.

Bărbatul a fost testat alcoolscop, aparatul indicând o valoare  de 0,42  mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei 09:50, poliţiştii au oprit în trafic, pe strada Dobrogeanu Gherea, din Orăştie, oprit autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, din comuna Mărtinești.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcoolscop, care a indicat o valoare de 0,49  mg/l, alcool pur în aer expirat.

 

La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei  09:30, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Orăştie,  a fost înregistrat cu aparatul radar conducând un autoturism pe DN7, în localitatea Burjuc, cu viteza de 79 km /h (limita legală maximă fiind de 50 km/h).

Ca urmare a verificărilor, poliţiştii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei 13:30, un bărbat de 63 de ani, din municipiul Deva, a condus un moped neînmatriculat, pe strada Duiliu Zamfirescu, din municipiul Deva și a tamponat un autoturism parcat în afara părții carosabile.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat de 1,08 mg/l, alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 01:05, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Deva, care acționau cu aparatul radar pe Calea Zarandului, din Deva, au înregistrat un autoturism care circula cu viteza de 86 km/h (în zona limitei maxime de 50 km/h). Cel aflat la volan, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobra, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testării, bărbatul a fost condus la o unitate medicală  unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regimului legal de viteză și neportul centurii de siguranță.

 

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

         Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

         Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *