Cine este Violeta Alexandru, posibil Ministru al Muncii

Numele ocupanților celor 16 ministere din guvernul PNL:
 1. Ministerul Afacerilor Externe  – Bogdan Aurescu
 2. Ministerul Afacerilor Interne – Laurențiu Leoreanu
 3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
 4. Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu
 5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu
 6. Ministerul Dezvoltării – Raluca Turcan
 7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
 8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
 9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
 10. Ministerul Mediului – Costel Alexe
 11. Ministerul Educației  – Monica Anisie
 12. Ministerul Fondurilor Europene – un independent (posibil Sorin Maxim)
 13. Ministerul Tineretului și Sportului – Sorin Moldovan
 14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
 15. Ministerul Culturii – Liviu Brătescu
 16. Ministerul Sănătății – Victor Costache

 

Violeta Alexandru – s-a născut în București, la data de 11 noiembrie 1975, iar pe pagina personală a unei rețele de socializare se descrie astfel:

M-am născut în București la data de 11 noiembrie 1975, am copilărit, am mers la școală, mi-am făcut prieteni, m-am căsătorit și, din ultimul an de liceu, am început să lucrez, până în acest moment. Absolventă de Științe Politice cu un Master în Bună Guvernare absolvit la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, studiile s-au împletit dintotdeauna cu activitatea practică. Din 1995 sunt activă în sectorul neguvernamental contribuind la impactul acțiunilor a două organizații neguvernamentale de prestigiu, Asociația Pro Democrația (APD), fiind responsabil de relații publice și ulterior Director Executiv și Institutul pentru Politici Publice (IPP), al cărui fondator și Director am fost până în toamna anului 2015 când am devenit Ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic (ducându-mi mandatul până la capăt în ianuarie 2017). Viața mea profesională este dedicată binelui public. Așa va rămâne în continuare.
Oriunde am lucrat, am lăsat în urmă rezultate. Știu ce am de făcut atunci când sunt în situația de a duce la capăt un proiect sau mai multe, într-un loc nou. Rezistența și perseverența mea pentru atingerea unor obiective, nu numai pe termen scurt dar și mediu și lung, se explică printr-o foarte bună organizare, capacitate de a repartiza corect sarcini, urmărind îndeaproape îndeplinirea lor, putere de a lua decizii, atunci când se impune. Sunt un om de echipă, toate rezultatele din cariera mea profesională se bazează pe muncă de echipă.
Sunt un om de dreapta. De aceea m-am înscris în 2017 în Partidul Național Liberal pe care îl văd ca reprezentând așteptările antreprenorilor, ale celor care trăiesc din muncă cinstită, ale celor cu adevărat în nevoie. Consider că statul trebuie să respecte ci nu să agreseze mediul privat căruia îi datorăm faptul că asigură resursele cu care această țară se dezvoltă.
După aproape 2 ani de muncă în echipa liberală, prilej cu care am putut lua parte la viața partidului făcându-mi plăcere să contribui la toate proiectele importante, m-am decis să fac un pas înainte și m-am înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL pentru Primar Sector 1. Dintre cei înscriși, partidul va alege pe acela care beneficiază de susținere din partea organizației din care face parte dar și de notorietate, astfel că acest proiect al candidaturii mele va avea succes funcție de susținerea și, sper, implicarea voastră. Puteți fi alături urmărind campania mea internă sau, dacă sunteți interesați să trăiți o experiență inedită, vă puteți implica, în mod direct. Vă mulțumesc anticipat pentru exprimarea interesului trimițând un mesaj la sustin.violeta.alexandru@pnl.ro, urmând să vă contactăm în cel mai scurt timp. Vă promit o experiență autentică despre care veți povesti pentru că o veți trăi, în prima linie, fiind valorizați pentru ideile și acțiunile voastre. Vin după 20 de ani de lucru, în teren, cu administrația locală din țară, dar îmi plac și susțin idei noi.
Bucureștiul rămâne tot mai în urmă. Clujul, Timișoara, Oradea, Alba Iulia, Sibiul se dezvoltă rapid. Bucureștiul a ajuns, sub PSD, prăfuit și fără viitor. Când, de fapt, are tot ceea ce îi trebuie să fie plin de energie, o capitală a antreprenorilor creativi și a proiectelor de comunitate, pentru cei cu potențial dar și pentru cei, cu adevărat, în nevoie. Schimbările în societate încep chiar din comunitatea în care trăim și muncim.
În data de 25 iunie 2019 am primit provocarea de a reconstrui și de a recâștiga încrederea bucureștenilor în capacitatea Partidului Național Liberal de a servi interesul acestora prin numirea mea în funcția de Președinte interimar al Filialei București din cadrul partidului. Această numire mă onorează dar, și mai mult, mă responsabilizează în raport cu obiectivul pe care ni l-am propus: Bucureștiul să devină o capitală inteligent dezvoltată, echilibrată și curată, prin muncă în echipă și prin completă transparență!
Cred că actul public este de la un cap la celălalt al vostru, al oamenilor. Este pe banii și timpul dumneavoastră. Lucrurile bune într-o “familie”, așa cum ar trebui să fie și Bucureștiul, se fac doar în totală deschidere și încredere. Transparența și încrederea sunt lucrurile pe care îmi asum să le recâștigăm în viața comunității, în relațiile dintre noi și cu cei care ne conduc!
Vă mulțumesc pentru încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *