Repetiție pentru prima zi de școală – pentru copiii din cartierul Grigorescu

Peste 20 de copii, cu vârste între 3 și 12 ani, care locuiesc în blocurile sociale din cartierul Nicolae Grigorescu s-au întâlnit, sâmbătă, 3 septembrie 2022, la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, cu voluntari ai Crucii Roșii Deva, pentru a recapitula ce au învățat, până acum, la școală.

Sala de mese a Adăpostului a fost transformată ad-hoc în sală de lecții, iar înainte de intrare, copiii au învățat cum să-și spele corect mâinile și fața.

Participanții la întâlnire care sunt deja elevi au recapitulat, timp de un ceas, literele alfabetului și cifrele, cele mai importante simboluri matematice, dar și figurile și corpurile geometrice.

Ba chiar au citit și câteva dintre primele poezii învățate.

Ca de obicei, fetele s-au dovedit mai conștiincioase . Băieții parcă și-ar mai fi dorit măcar o săptămână de vacanță.

Voluntarii Crucii Roșii au avut o surpriză și pentru cei mai mici participanți. I-au antrenat, pe rând, într-un concurs de ghicitori ale căror răspunsuri au fost denumiri ale unor rechizite școlare.

La finalul întâlnirii, fiecare copil a învățat cum să realizeze corect un avion din hârtie.

Voluntarii le-au propus cel mai simplu model – confecționat în cinci pași.

Ușor de construit și distractiv când zboară – mai ales dacă hârtia este pliată simetric, iar îndoiturile sunt drepte și netezite foarte bine.

 

Forma avionului influențează timpul de zbor – au aflat copiii, care nu s-au abținut să-și lanseze creațiile în curtea Adăpostului. Cele mai reușite exemplare au avut un zbor uniform și foarte rapid – atunci când copiii le-au lansat corect.

Avioanele din hârtie sunt exemple clasice de origami. Și chiar dacă este considerată cea mai simplă jucărie, un astfel de avion și-a găsit loc inclusiv în Cartea Recordurilor – anul acesta, în luna mai, după ce a zburat nu mai puțin de 77.134 de metri!

Acțiunea de sâmbătă s-a desfășurat sub genericul „Educația: o responsabilitate colectivă” și face parte din seria activităților pe care Direcția de Asistență Socială Deva și Crucea Roșie Deva le organizează, de două ori pe lună, pentru copiii familiilor defavorizate din cartierul Nicolae Grigorescu.

Următoarea întâlnire va avea loc sâmbătă, 17 septembrie 2022, la ora 16:30.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *