Vreme deosebit de rece şi vânt puternic, în toată ţara, până vineri seară

Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece şi vânt puternic, până vineri seară, în toate regiunile ţării, în timp ce în zonele de munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, va fi Cod galben privind intensificări susţinute ale vântului, care va bate în rafale ce vor depăşi 90-100 de kilometri pe oră. În Bucureşti, vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă şi sunt posibile ploi slabe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică privind intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece, valabilă de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 23.00.

„La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80 km/h. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) şi în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h”, a arătat ANM.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.
Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben, privind intensificări susţinute ale vântului la altitudini de peste 1.700 de metri. Codul galben va fi în vigoare de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 23.00.

„În intervalul menţionat, la munte, la altitudini de peste 1.700 m vântul va avea intensificări susţinute cu rafale ce vor depăşi 90…100 km/h”, au transmis meteorologii.

În Bucureşti, până vineri la ora 9.00, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi posibile, cu totul trecător, ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, mai scăzută în zona periferică.

În cursul zilei de vineri, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineaţa va fi încă răcoare. Cerul va fi variabil cu unele înnorări, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de cel mult 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *