Vreți să fiți salvați de furtună? Urmăriți-l pe Moș pe Facebook!

Ovidiu Moș, în plină acțiune

Alarmare, prevenție, înștiințarea populației. Despre asta se vorbește după furtuna de aseară. În vreme ce prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, susține că primarii sunt cei care trebuiau să avertizeze populația cu privire la codul de vreme rea, de la alții aflăm că situația a fost salvată fiindcă au postat ei pe Facebook. Este vorba despre primarul municipiului Deva, Ovidiu Moș, care susține că, datorită unui status de pe pagina lui de Facebook, nu au fost probleme deosebite în Deva în urma furtunii de duminică seară. Tot datorită rândurilor lui de pe rețeaua de socializare ”și-ar fi tras mașinile” din calea urgiei toți oamenii de pe raza Aradului, Timișului și Hunedoarei.

Redăm, mai jos, dialogul dintre reporterul Replica-INFO HD și primarul Devei:

Reporter: Domnul prefect, Fabius Kiszely, spune că, în cazul furtunii de aseară, a alarmat primăriile și că, la rândul lor, primarii trebuiau să avertizeze populația cu privire la fenomenele astea extreme. Cum i-ați alarmat dumneavoastră pe oameni aseară? Ce ați făcut?

Ovidiu Moș: Din moment ce nu avem nicio victimă și nimic, am alarmat absolut pe toată lumea.

Reporter: Cum nu avem nicio victimă? Avem o doamnă rănită. A căzut un panou peste un taxi…

Ovidiu Moș: Dar doamna nu era în taxi, era lângă.

Reporter: Dar a fost rănită. A luat-o salvarea

Ovidiu Moș: Dar a fost infimă. Nu au fost probleme. Dar am anunțat tot, tot tot. (…)

Reporter: Din momentul în care ați primit acea notificare de la Prefectură, cu privire la faptul că e cod portocaliu de vreme rea, ce ați făcut? Cum îi avertizați pe oameni să stea în case?

Ovidiu Moș: Am scos toate mașinile ISU, situații de urgență, poliția locală, situații de urgență de la Primărie și SPIGM și toți, împreună cu mine, am monitorizat absolut tot.

Reporter: Bun. Dar oamenilor cum le spuneți să stea în casă? Cum îi avertizați să nu iasă pe drum, să nu le cadă panourile publicitare în cap?

Ovidiu Moș: Pe oameni?

Reporter: Păi, da. Nu e importantă prevenția? Că degeaba vă scoateți tot parcul de mașini de la ISU și adunați răniții de prin oraș. Nu-i mai bine să le spuneți să stea în case? Cum avertizați populația să se ferească de o astfel de urgie?

Ovidiu Moș: Păi, bănuiesc că populația a fost informată, de sistemele toate. Pe Facebook…

Reporter: Pe Facebook?

Ovidiu Moș: Da, da. Am informat, da.

Reporter: Pe facebookul cui?

Ovidiu Moș: Inclusiv pe al meu, pe tot a fost informat. Asta a fost, totul a mers, din moment ce am ieșit eu și am informat absolut tot. Problemele au început de la Timișoara, Arad, Oțelul Roșu și inclusiv pe drumul dintre Arad spre Deva o început.

Reporter: Ce a început?

Ovidiu Moș: Viitura respectivă o început. Eu am informat absolut tot, în fiecare județ toată lumea și-o tras mașinile de peste tot.

Reporter: Că le-ați spus dumneavoastră pe Facebook?

Ovidiu Moș: Păi, normal! Cum să nu!

Notă: Ovidiu Moș, în cursul zilei de duminică, NU A POSTAT nicio avertizare privind furtuna ce urma să se abată asupra Devei.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *