Wizz Air anunţă noi măsuri de sănătate şi siguranţă, de la 1 mai

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat miercuri că, începând cu 1 mai, introduce măsuri adiţionale de igienă, astfel că echipajul, precum şi pasagerii vor avea obligaţia să poarte măşti pe tot parcursul zborului, revistele de la bord vor fi eliminate şi se încurajează plata cu mijloace contactless în timpul cumpărăturilor la bord.

„Wizz Air implementează noi protocoale – în conformitate cu reglementările oficiale – pentru a asigura sănătatea pasagerilor şi a echipajului şi pentru a sprijini distanţarea fizică în timpul îmbarcării şi curăţenia sporită la bord. Ca parte a măsurilor de protecţie a sănătăţii clienţilor şi a echipajului, pasagerii ar trebui să facă check-in şi să efectueze orice achiziţii de servicii online, cum ar fi plata pentru bagaje suplimentare, pentru a reduce interacţiunea neesenţială la aeroport”, arată compania într-un comunicat.

De asemenea, utilizarea punctelor autonome de predare a bagajelor, acolo unde sunt disponibile, şi verificarea rapidă de securitate pe aeroporturi sunt recomandate de către compania aeriană pentru a creşte şi mai mult distanţarea fizică în etapa premergătoare îmbarcării.

În încercarea de a limita răspândirea posibilelor infecţii, pasagerii sunt rugaţi să adopte noile reguli de distanţare fizică atât în ​​timpul îmbarcării, cât şi al debarcării.

„Deşi filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează 99,7% dintre virusurile şi bacteriile din aerul din cabină, echipajul, precum şi pasagerii vor avea obligaţia să poarte măşti pe tot parcursul zborului. Echipajul de cabină va distribui şerveţele de igienizare fiecărui pasager, în timp ce eliminarea revistelor de la bord şi încurajarea plăţii cu mijloace contactless în timpul cumpărăturilor la bord sunt măsuri introduse pentru minimizarea contactului fizic”, mai arată compania.

Pe zborurile unde gradul de încărcare permite, echipajul va supraveghea distanţarea locurilor între pasageri.

Wizz Air va continua programul său de curăţenie zilnic strict pentru toată flota în exploatare, toate aeronavele fiind dezinfectate peste noapte, în conformitate cu instrucţiunile oficiale.

„Sănătatea şi binele pasagerilor şi ale echipajului au fost întotdeauna de o importanţă maximă pentru Wizz Air. Pe măsură ce primim din ce în ce mai mulţi pasageri pe zborurile noastre şi extindem operaţiunile noastre, măsurile de protecţie pe care le implementăm vor asigura cele mai bune condiţii sanitare posibile. Credem că noul protocol de sănătate al Wizz Air îi va ajuta pe pasageri să se simtă mai liniştiţi atunci când călătoresc cu noi, în timp ce noi continuăm să răspundem nevoilor clienţilor noştri, acum cu măsuri de igienă îmbunătăţite”, spune József Váradi, CEO al Wizz Air

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 710 rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinaţii din 45 de ţări. 40 de milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air în ultimele 12 luni.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *