Zeci de copii așteaptă să ajungă într-o familie

Zeci de copii așteaptă o decizie din partea instanței pentru a fi adoptați. Sunt familii care nu au posibilitatea de a avea un copil biologic, iar aceștia încearcă să adopte. Birocrația este însă una stufoasă. În tot acest timp, zeci de copii sunt abandonați de părinții naturali. Puțini au șansa de a ajunge să fie adoptați. În acest caz este nevoie de parcurgerea unor etape birocratice. La nivelul județului Hunedoara, potrivit unui raport al DGASPC Hunedoara, peste 30 de copii așteaptă o sentință a instanțelor în vederea adopției.

„În anul 2020 au fost atestate/reatestate 38 familii/persoane, s-a realizat deschiderea procedurii de adopție pentru un număr de 45 de copii. Au fost încredințați în vederea adopției 25 copii, iar pentru un număr de 25 copii a fost încuviințată adopția. Pentu 34 copii încuviințarea deschiderii procedurii de adopție a rămas în pronunțare, iar pentru 29 de copii se derulează încă demersuri pe rolul instanței, pentru încuviințarea deschiderii procedurii de adopție”, arată raportul DGASPC Hunedoara.

În ceea ce privește tutela, numărul copiilor care beneficiază de această măsură a rămas aceeași în anul 2020, respectiv 48 de copii, la fel ca la sfârșitul anului 2019. În ceea ce privește numărul de copii aflați cu măsură de plasament la rude sau la alte familii comparativ la sfârșitul anului a scăzut în 2020 la 428, față de 479 în anul 2019. Și numărul copiilor cu măsură de protecție plasament la asistent maternal a înregistrat o ușoară scădere. La sfârșitul anului 2020 erau 215 copii față de 225 la finalul anului 2019.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *