Zeci de copii așteaptă să fie finalizate procedurile de adopție

Zeci de copii așteaptă să fie finalizate procedurile de adopție, astfel încât să aibă cui spune „mamă” și „tată”. Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sunt mai multe dosare în lucru, dar și pe rolul instanțelor.

„În anul 2021 au fost atestate/reatestate 31 familii/persoane, pentru 70 de copii s-a încuviințat deschiderea procedurii de adopție, iar pentru alți 9 copii încuviințarea deschiderii procedurii de adopție a rămas în pronunțare. Au fost încredințați în vederea adopției 20 de copii, din care 4 copii au fost încredințați la familii atestate în alte județe (pentru 2 dintre ei încredințarea în vederea adopției a fost revocată ulterior). Alți 13 copii din alte județe au fost încredințați în vederea adopției la familii atestate și monitorizate în județul Hunedoara (pentru 5 dintre aceștia încredințarea în vederea adopției a fost revocată ulterior). Pentru un număr de 30 de copii s-a încuviințat adopția”, arată raportul DGASPC.

În anul 2020 au fost atestate sau reatestate 38 familii, s-a realizat deschiderea procedurii de adopție pentru 23 de copii, iar pentru un număr de 25 de copii a fost încuviințată adopția. Pentru 34 de copii încuviințarea deschiderii procedurii de adopție a rămas în pronunțare, iar pentru 29 de copii se derulează încă demersuri pe rolul instanței, pentru încuviințarea deschiderii procedurii de adopție.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *