Zeci de hectare de teren, scoase din fondul forestier și trecute în domeniul public

Zeci de hectare de teren ar putea fi scoase, în sfârșit, din fondul forestier și trecute în domeniul public al municipiului Petroșani. După mai bine 6 ani de procese și expertize, municipalitatea de la Petroșani a primit raportul întocmit de expertul topograf pentru scoaterea din fondul forestier a terenurilor din Parâng. Procedura este necesară pentru continuarea lucrărilor și realizarea unui nou telescaun. Documentația urmează a fi depusă la Romsilva.

”Mai sunt niște mici completări care trebuie făcute, după care o vom depune pe circuit la Romsilva și eu zic că în maximum 2-3 luni de zile vom avea răspunsul. Dacă aprobă, atunci lucrurile se schimbă total”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru scoaterea din fondul forestier a suprafețelor de teren, trebuie inițiată o hotărâre de Guvern. Administrația locală de la Petroșani a pierdut litigiul din instanță, în procesul cu Romsilva.

În prezent, în Parâng funcționează două telescaune, între care unul cu o vechime de aproape jumătate de secol. Al doilea telescaun din Parâng a fost inaugurat în anul 2014 și a fost realizat în baza unui credit, în valoare de 13 milioane de lei, contractat de autoritățile locale de la Petroșani. Pentru realizarea noului telescaun, TS4, ar fi necesare 8 milioane de euro.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *