ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE – marcată de poliţiştii hunedoreni la datorie

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 199 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus.  Ziua Poliţiei Române i-a găsit, ca în fiecare an, pe poliţiştii hunedoreni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică. Alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii hunedoreni sunt implicaţi activ în susținerea  activităţilor preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 97 de poliţişti (33 de ofiţeri şi 64 de agenţi de poliţie), iar înainte de îndeplinirea termenului 15 poliţişti (3 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie).

În mesajul adresat poliţiştilor, cu această ocazie, conducerea I.P.J. Hunedoara  apreciază: „Misiunile pe care le-aţi îndeplinit cu succes şi, cu precădere activităţile realizate în ultima perioadă, alături de alte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe linia prevenirii răspândirii noului tip de Coronavirus COVID-19, reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un EXAMEN PUBLIC, extrem de dificil, în faţa comunităţii, a familiilor noaste şi a propriei conştiinţe.    Această perioadă ne oferă posibilitatea afirmării profesionalismului, a maturităţii şi capacităţii organizatorice a poliţiştilor hunedoreni, de la nivelul tuturor structurilor, de a gestiona o problematică diversă şi complexă, dar care nu ne absolvă de îndatoririle noastre curente.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *